Alternativ till flyttkartonger

Finns det alternativ till flyttkartonger? Att flytta alla sina tillhörigheter, prylar och saker är något som kräver dels god planering och dels också någonting som klarar av att sakerna i fråga läggs inuti. Detta är ofta synonymt med flyttkartonger. En bra lösning - men alla som någon gång flyttat vet också att flyttkartonger har negativa sidor.

Den stora negativiteten ligger i hållbarhet. Flyttkartonger finns i många olika storlekar och de kommer - tyvärr - i en väldigt varierande kvalitet. Det senare kan innebära obehagliga överraskningar där innehållet i en kartong plötsligt åker rakt ut som en följd av att botten gett vika. Det kan dels innebära skada på person och dels även - naturligtvis - skada de föremål som legat i kartongen.

Ett annat minus är att otympligheten. Har du en tom kartong så kommer den - smalheten till trots - att ta en massa plats i ditt förråd eller det utrymme du förvarar kartongerna i. Finns det då några alternativ till flyttkartonger? Vi tittar närmare på detta och ger några förslag.

Ny uppstickare tar marknadsandelar

Det första alternativet handlar om en ny, svensk uppstickare som heter Gröna Flyttlådan. Gröna Flyttlådan erbjuder kunderna att hyra plastlådor att flytta i. Låter detta konstigt och långt ifrån unikt? Företaget har kanske inte uppfunnit hjulet, men man har definitivt lagt sig precis rätt i tiden. Enligt nya direktiv från EU så ska man numera försöka återanvända snarare än att återvinna och det är exakt det man gör om man väljer denna lösning.

En vanlig flyttkartong kan användas - om den är av bästa kvalitet - kanske 6-7 gånger på sin höjd. En flyttkartong av plast kan återanvändas i säkerligen tio år. Plast är dessutom extremt hållbart så det finns inte alls samma risk för att packningen ska åka ur även om man packar tungt.

finns det alternativ till flyttkartonger?

Lådorna finns i olika storlekar, de är bekväma att bära och de levereras snabbt och effektivt i biogasbilar. En genomtänkt idé som hittills mestadels företag, organisationer och myndigheter upptäckt - men som även visat sig vara tilltalande för privatpersoner. Gröna Flyttlådan kommer säkerligen att dra till sig mer intresse vad det lider.

Hyr flyttkartonger av en flyttfirma

I övrigt då? Ett tips istället för att köpa - och tvingas förvara - flyttkartonger är att man hyr flyttkartonger. Det är vanligt att en flyttfirma erbjuder den lösningen och väljer man den så får man också de kartonger som är bäst på marknaden. Det rekommenderas.

Att välja exempelvis andra typer av kartonger är inte att rekommendera. Väljer man exempelvis mindre kartonger vars egentliga syfte är att frakta någonting annat - exempelvis bananer - så tar man en större risk i att bohaget, i någon skala, kommer att ta skada. Detsamma gäller om du tänker dig att komma billigt undan. Det finns en anledning till att vissa kartonger kostar mer pengar än andra.

Flytthjälp och rut-avdraget

Man kan heller inte låta bli att nämna det uppenbara i samband med en flytt: att ta professionell hjälp. Att anlita en flyttfirma ger den absolut säkraste - och smidigaste - vägen från punkt A till punkt B. Det kostar pengar, men det är inte alls så dyrt som många verkar tro. Flytthjälp är idag dessutom inkluderat i Rut-avdraget och detta innebär att du kan dra av halva arbetskostnaden i samband med din deklaration.

Detsamma gäller för övrigt för det mest ansträngande i flytten - din flyttstädning. Många flytt- och städföretag idag erbjuder lukrativa priser för en kombination av dessa tjänster. Den lösningen ger dig fullt ut möjlighet att koncentrera dig på det som räknas - att komma in i din nya bostad utan några bekymmer.


Liknande artiklar

Flyttpackning - Tio tips för en enklare flytt

Flytta från lägenhet till villa

Flytta utan hiss - Tips och råd

En flyttfirma att lita på i alla väder!
11 Sep 2020