Flytta kassaskåp och annat tungt bohag

Ett kassaskåp i hemmet är en smart investering. Inbrottsstatistiken i Stockholm stiger och hur inbrottsskyddat man än försöker göra sitt hem så är det tyvärr så att om en inbrottstjuv får jobba ostört i tio minuter så kommer han att ta sig in din bostad, säkerhetsdörr eller inte. Ett bra kassaskåp däremot är det svårt att bryta sig in i, och i nittionio procent av fallen försöker tjuvarna inte ens att bryta upp det. Där kan du lägga det allra dyrbaraste, som smycken, värdepapper, kontanter och saker som har särskilt stort affektionsvärde.

”Ett kassaskåp är byggt för att vara svårflyttat, hur säkert vore det annars? När man köper ett kassaskåp så får man det i regel inburet i bostaden av leverantören och behöver själv inte bekymra sig om hur tungt det är eller vilken våning man bor på”

Mindre smart känns det kanske att ha ett kassaskåp när det är dags att flytta. Ett kassaskåp är byggt för att vara svårflyttat, hur säkert vore det annars? När man köper ett kassaskåp, om det så är ett jättelikt dokumentskåp, ett vapenskåp eller ett lite mindre säkerhetsskåp, så får man det i regel inburet i bostaden av leverantören och behöver själv inte bekymra sig om hur tungt det är eller vilken våning man bor på.

Sedan står det stadigt på plats och håller ens mest värdefulla bohag säkert. Men när det är dags att flytta kan man ju inte ringa leverantören igen. Flyttar man själv står man då inför en knivig och ganska riskabel logistisk manöver.

Att flytta ett kassaskåp på egen hand

Om du behöver flytta ditt kassaskåp, om det så är till ett annat rum eller ner till en flyttbil, så kan du inte göra det själv utan du måste ha hjälp.

Tre eller fyra personer med bärselar klarar att lyfta ett medelstort kassaskåp på lite drygt hundra kilo, men det är ett riskabelt arbete och det krävs att alla är pigga, utvilade och hundra procent fokuserade på uppgiften. Det räcker att någon börjar tvivla och drabbas av lätt panik för att tappa taget och då står ni inför en situation där någon eller något riskerar att skadas.

Om kassaskåpet måste nedför trappor krävs en särskild sorts trappkärra, med tredubbel uppsättning hjulpar. En sådan gör att man kan på ett jämnare sätt kan dra kassaskåpet nedför trappan. Någon skjuter kärran nedåt och de övriga håller emot nedtill. Kommunikation och ett jämnt tempo är avgörande i det här läget för att undvika olyckor.

Vi tar hand om kassaskåp och annat tungt bohag

Om du vill slippa investera i en trappkärra och att riskera dina kompisars liv kan du alltid be oss om hjälp.

Vi hjälper dig att frakta ditt kassaskåp på ett säkert och effektivt sätt, antingen som en del av en hel flytt eller som ett enskilt jobb. Med andra ord; även om du flyttar själv, ta hjälp av oss med saker som kassaskåp och annat tungt bohag som piano, tunga ekskåp och så vidare. Tunga och otympliga föremål måste behandlas med kunskap, erfarenhet och respekt, annars riskerar man att skada golv, väggar och andra föremål, och i värsta fall även sig själv eller en kamrat.

Om du anlitat oss för en flytt vill vi i god tid ha information om huruvida det finns några tunga föremål i bohaget, som ett kassaskåp eller ett piano. Vi behöver nämligen göra specialarrangemang kring dessa. Vi behöver också detaljerade uppgifter om förhållandena på båda adresserna, som vilken våning det handlar om, ifall det finns hiss, om det finns trånga dörröppningar och så vidare. Vet vi bara dessa saker på förhand så kommer flytten av ditt kassaskåp att gå galant på flyttdagen.

En kompetent och serviceinriktad flyttfirma.

 

13 Dec 2023