Finns det företag eller organisationer som hämtar gammalt bohag utan kostnad?

Ja, de finns det. Det är till och med så att du ibland kan få betalt av de som hämtar gamla möbler och inventarier lite beroende på kvaliteten och omfattningen av det som skall hämtas. Dödsbon är det till exempel flera företag som köper upp och sorterar. Det kan vara känsligt med dödsbon men de är professionella och vana vid att hantera den här typen av bohag så du kan känna dig trygg med att sorteringen och handhavandet av den avlidnes egendom sker på ett respektfullt sätt. Detta är ett smidigt sätt att ta hand om ett helt bohag på en gång och kan vara den bästa lösningen för någon som är i sorg.

Sedan finns det flera välgörenhetsorganisationer som hämtar upp bohag, kläder och andra prylar gratis. Känslan av att ha gjort en god gärning är en bra betalning i sig. Några av de organisationer som hämta upp gratis är Återvinnarna, Emmaus, Stadsmissionen, Myrorna, Humana, Röda Korset, Erikshjälpen och Verdandi. Se om de finns i din kommun och om de i så fall kan tänka sig att komma och hämta lite möbler. Se till att sortera materialet innan och ge dem inget som är trasigt.

Det finns även vissa nättjänster, till exempel Blocket, Sellpy eller TipTapp, där du kan lägga ut dina saker gratis och hoppas på att någon som behöver dom bättre än dig kommer förbi och hämtar upp dina avlagda prylar.

Hur fungerar det när ett företag köper ett helt dödsbo?

Det brukar börja med en kostnadsfri värdering där en representant från företaget åker till bostaden, förrådet eller till den lokal som skall tömmas på saker. Väl där så uppskattar de värdet på det som finns där och arbetet som behöver göras med sortering, återvinning och försäljning. Efter det ger de dig ett erbjudande.

Om du får några pengar över eller är tvungen att betala är beroende på vad du vill att de skall utföra för andra tjänster. Vill du ha hjälp med sådant som bortforsling av skräp eller städning så kommer de ta betalt för det. Tyvärr är det oftast så att arbetet överstiger värdet av möblerna vilket gör att du med största sannolikhet kommer behöva betala en slant.

Tips för att göra sig av med överblivna möbler och saker

På Facebook finns det en massa olika grupper där folk lägger upp gratis saker som de bara vill bli av med. Det finns gratis-grupper för olika typer av prylar och delar av landet. Empiriska studier visar att de fungerar mycket bra när du vill göra dig av med både stora och små möblemang som är i relativt gott skick. Till och med sådant som man kan få för en ganska billig peng helt nytt är attraktivt.

Får du några prylar över kan du ha en klassisk gårdsloppis. Gå ihop med dina grannar och gör det till ett lite större event. Ju, mer folk som kommer, desto större chans har du att bli av med det som du inte längre vill ha.

Återbruka gamla möbler

En stol behöver inte var en stol för alltid. Kanske kan du bygga om den till en hylla eller ett bord? Idag är återbruk hett och det finns många guider på internet som kanske kan inspirera dig att göra något nytt av något gammalt. Det är roligt att återbruka och kan kanske leda till en ny hobby för dig.

Vi hoppas den här texten har varit till hjälp för dig som behöver tömma en bostad, lokal eller förråd på möbler och andra saker. Om det känns övermäktigt med att styra upp hämtning av möblemang så är företag som köper hela bohag den absolut bästa lösningen. De erbjuder ofta en allt-i-ett lösning med återvinning och sortering. Lycka till!

 

En kompetent och serviceinriktad flyttfirma.12 Jan 2022