Vindsförråd och källare - Så utnyttjar du dem bäst

Känner du att du har dålig ordning på vindsförråd och källare? Du är inte ensam! Här kan du läsa tips på hur du utnyttjar dem bäst.

Få ordning på vindsförråd och källare

En flytt kan vara ett bra tillfälle att se över vad det egentligen är man sparar på i källar- eller vindsförråd. Det är inte ovanligt att en del grejer får hänga med i flytt efter flytt utan att man någonsin ser eller använder dem.

”Vi ger dig här några välmenta tips på hur du kan tänka kring förråd vid en flytt”

Rör det sig inte om rena minnessaker kan det med lite eftertanke bli svårt att motivera för sig själv varför vissa saker bara hänger med från adress till adress. Här kommer några välmenta tips på hur du kan tänka kring förråd vid en flytt.

Mer saker och mindre utrymme

Som flyttfirma har vi sett många exempel på hur hela förråd bara flyttas rakt av utan att de boende ens reflekterar över det. De flesta människor fyller oftare på än rensar ut och det brukar till slut bli en ohållbar situation. Flyttar man dessutom till en lägenhet med ett mindre förrådsutrymme måste man faktiskt börja göra någonting åt alla grejer.

Roligt att rensa förråd?

Att då och då rensa i sitt förråd är tråkigt men nödvändigt. En flytt är ett bra tillfälle. Börja i god tid innan flytten. Ta en heldag med familjen och gå tillsammans igenom vad ni egentlige har i gömmorna. Var så osentimentala ni kan. Mycket man sparar får man en liten nostalgikick av men så fort man lagt det tillbaka i lådan glömmer man bort det igen. Fråga er själva vad ni egentligen vinner på att spara vissa saker. Gamla kläder som inte används kan säljas eller ges bort.

välstädat förråd

Gör man ett seriöst försök att rensa ut så brukar det gå väldigt bra. Man kan till och med börja tycka att det är riktigt roligt att rensa ut och få ny yta. Ett bra tips inför flytten är sedan att placera allt i kartonger som ni märker upp i prioritetsordning. Numrera dem nedifrån och upp efter vilken ordning de ska ställas in i förrådet. Det som ni absolut aldrig använder men ändå vill spara ger ni låga nummer och det ni ofta behöver komma åt ger ni högre nummer. På så sätt kommer grejerna att hamna i förrådet utifrån hur ofta ni behöver dem.

Vad ska man inte förvara i förrådet?

Det man absolut inte ska förvara i sitt förråd är stöldbegärlig egendom såsom konst, antikviteter, elektronik, musikinstrument osv. Ditt förråd täcks visserligen av hemförsäkringen men stöldbegärlig egendom i förråd ersätts aldrig. Dessutom är klimatet i förråd sällan det bästa för att förvara värdefulla och ömtåliga ting. Sakerna utsätts lätt för fukt och mögel.

Vill man förvara kläder i förrådet bör man lägga dem i vacuumpåsar för att skydda dem mot fukt och mal. Tygmöbler och textilier är direkt olämpligt att ha i förrådet om man någon gång planerar att använda dem igen.

Brandfarliga ämnen ska inte heller de förvaras i ett vinds- eller källarförråd, exempelvis gasoltuber eller bensin.

En flyttfirmas dröm

Som flyttfirma i Stockholm är det alltid en fröjd att komma till kunder som noga planerat sina förråd och packat allt i kartonger. Det gör att arbetet går snabbare och lättare, vilket är bra både för oss och för dig. Är allting dessutom noga märkt kan vi ju hjälpa till med att få allt på rätt plats redan från början. En bra start på ditt nya boende.

En flyttfirma att lita på i alla väder!10 Nov 2020