Packa porslin och glas inför flytt

Känsligt gods måste packas på ett varsamt och genomtänkt sätt, annars riskerar de att skadas, hur försiktiga vi än är när vi bär dina kartonger. Till sådant gods hör prydnadsföremål, konst och kanske vanligast glas och porslin. Särskilt dyrbara saker bör du alltid föranmäla till oss innan, så att vi kan vidta specialarrangemang, men för det mesta räcker det med att du tillämpar lite sunt förnuft.

”Det är alltid tråkigt när tallrikar, koppar och glas går sönder i onödan, och det går verkligen att packa på ett tryggt och säkert sätt som gör att allt är helt när du packar upp i de nya skåpen”

Saker av porslin och glas kanske inte alltid är så jättevärdefulla, men det man har är ofta utvalt med omsorg och mycket omtyckt. Det är alltid tråkigt när tallrikar, koppar och glas går sönder i onödan, och det går verkligen att packa på ett tryggt och säkert sätt som gör att allt är helt när du packar upp i de nya skåpen. Här följer våra bästa tips på hur du på bästa sätt packar tallrikar, assietter, glas och koppar.

Packa tallrikar och assietter

När det gäller tallrikar finns en viktig grundregel: Du ska inte trava dem utan placera dem stående på högkant. Dessutom ska du aldrig låta tallrikarna komma i kontakt med varandra, porslin mot porslin så att säga, utan alltid se till att du har papper emellan. - Tidningspapper? tänker du kanske då. Nej, svarar vi. Tidningspapper kan funka, men det är lätt att trycksvärtan färgar av sig och ger tråkiga missfärgningar på glas och porslin. Bättre då att göra som proffsen och använda dig av makulatur, silkespapper, som du enkelt köper i en välsorterad kontorsbutik. Detta papper är lätt att slå in mindre föremål i, och dessutom jättebra på att skapa volym när man knycklar ihop det.

packa porslin och glas

Vad gäller mindre tallrikar och assietter funkar det ändå att trava dem i inte alltför höga staplar. Ett bra trick är då att lägga papperstallrikar eller pappersassietter emellan och fylla på med makulatur runt om. Se till att det inte finns några tomrum i kartongen som sakerna kan flyga omkring i, utan fyll upp varje kubikcentimeter.

Packa glas och koppar

Har du tid och ork i flyttstöket är ett bra förslag att gå till Systembolaget och be att få några, eller många, tomma vinkartonger. Dessa har ofta sex fickor som är som gjorda för att förvara glas eller koppar i. Makulatur ovanför och under så står grejerna säkert som berget.

Annars gäller detsamma som för tallrikar, mycket papper runt om och dessutom inuti. Ställ glasen och kopparna upprätt så håller de bättre än om du lägger dem.

Vi kan hjälpa dig med packningen

Är det så att du kommit igång med flyttförberedelserna lite försent och det håller på att gå upp för dig att du inte kommer att hinna packa före flyttdagen, behöver du dock inte känna någon panik. Vi kan hjälpa dig med packningen, och vi gör det snabbt, effektivt och säkert. Vi kan också göra den del av jobbet du inte hinner med om det skulle vara så. Tillsammans ser vi till att alla dina saker står säkert inför att flyttlasset går och gör din flytt till en angenäm och trygg upplevelse.

En kompetent och serviceinriktad flyttfirma.29 Aug 2018