Ofta kan det vara svårt att påverka när ska flytta, men har man möjlighet till lite planering finns en del pengar att spara på att välja en årstid, månad och veckodag. Som erfaren flyttfirma vet vi vilka perioder det är vanligare att folk flyttar och de perioder då nästan inga flyttlass går över huvud taget.
”Ofta sker lägenhetsövergångarna i och med ett månadsskifte, vilket också är anledningen till att flest flyttar om kring den 1:a varje månad”
Har man köpt en lägenhet eller fått ett hyreskontrakt kan det vara svårt att påverka flyttdatumet, ofta sker övergångarna i och med ett månadsskifte, vilket också så klart är anledningen till att de flesta flyttar sker omkring den 1:a i varje månad. Men har man möjlighet att vänta någon vecka kan det finnas en del att vinna.
När i veckan?
De flesta flyttar sker på helgen när folk är lediga. Att ta ledigt från jobbet och förlora inkomst är inget som lockar. Flyttar du till eller från en stor fastighet under en helg tidigt på hösten bör du till och med kolla med grannarna om det finns fler flyttar planerade samma dag, annars kan det bli trångt i hissarna. Flyttkrockar är något man till varje pris vill undvika, oavsett om man flyttar själv eller anlitar en flyttfirma.
Väljer man att flytta en veckodag ser det betydligt lugnare ut, och framför allt i mitten av veckorna, tisdag och onsdag. Ska du hyra en flyttbil kommer du att märka att det är betydligt billigare i veckorna, och dessutom är allt inte fullbokat flera månader i förväg. Har du möjlighet att flytta mitt i veckan – gör det.
När i månaden?
Som vi tidigare nämnt är det runt månadsskiftena det flyttas mest. Har man fix att göra med lägenheten kan det därför vara bra att ta itu med det på en gång och flytta framåt mitten av månaden, så klart helst på en tisdag eller en onsdag!
När på året?
Senvår, sommar och tidig höst – det är då vi vill flytta. Som flyttfirma är det naturligtvis också den varma årstiden vi föredrar. Hantering, bärande, transport – allt går lättare på sommaren. De vanligaste flyttdatumen sett över hela året är den 1:a juli och den 1:a september, tätt följda av de första i augusti och i oktober. Att tänka på kan dock vara att vissa mindre biluthyrare och flyttfirmor kan ha stängt någon period under sommaren.
Flytta på vintern
Att flytta på vintern är billigare, men det kan vara svårare att framföra en fullastad flyttbil i halka och snömodd. Är det snöfritt och vädret är bra är det dock klart att föredra med tanke på prisnivån. Vi flyttfirmor ligger också generellt lägre i pris under vinterhalvåret.
Rent statistiskt sett borde alltså den ideala flyttdagen vara i mitten av veckan, i mitten av den månaden då snön smält bort och det finns lite värme, men flyttlassen ännu inte börjat rulla på allvar – ska vi säga onsdag den 14:e Mars?
Vi finns här för dig
Oavsett om du vill flytta den 14:e mars eller den 1:a juli, eller vilken annan dag som helst, finns vi här för dig. Naturligtvis måste du vara ute i god tid om du vill genomföra din flytt, minst en månad innan bör du höra av dig. Med detta sagt står vi redo att hjälpa dig alla veckodagar, alla månader, alla årstider!
Andra inlägg
- Flytta kassaskåp och annat tungt bohag
- Flyttpackning - tio tips för en enklare flytt
- Yrkestrafiktillstånd - Vad är det?
- Hur påverkas bolåneräntan av styrräntan?
- Försäkringsfrågor vid flytt
- Triangelbyte hyresrätt Stockholm - detta gäller
- Flytta utan hiss - Tips och råd
- Finns det företag eller organisationer som hämtar gammalt bohag utan kostnad?
- Så undviker du dubbla hyror när du flyttar
- Bohag 2010 - Regler och riktlinjer