Magasinering vid flytt

Tips på smart magasinering vid flytt

Det är inte alltid allt går så smidigt som man kunde önska vid en flytt. Ofta är det något som strular. En vanlig anledning till stress är att inte lyckas planera in- och utflyttsdatumen så att de stämmer överens. Det är ibland helt enkelt inte möjligt att både hitta ett datum för utträde med köparen och en perfekt tillträdesdag med säljaren. Ofta blir det så att man har en lucka på kanske en eller ett par veckor då man måste ha någonstans att både ta vägen själv och dessutom förvara sitt bohag på. Ibland kan det ta ännu längre tid.

Med self storage går det alltid att anpassa utrymmet efter bohaget, det vill säga man behöver inte hyra ett större förråd än vad man behöver, eftersom utbudet och variationen är så stort

I sådana lägen är magasinering en nödvändighet. Ett ofta valt alternativ är att hyra in sig på ett förrådsutrymme i en self storage-anläggning. De senaste åren har otaliga sådana anläggningar dykt upp runt om i landet och i Stockholm har man aldrig långt till närmaste anläggning. Self storage har många fördelar. Det går alltid att anpassa utrymmet efter bohaget, det vill säga man behöver inte hyra ett större förråd än vad man behöver, eftersom utbudet och variationen är så stort. Man har också tillgång till sitt bohag sju dagar i veckan och grejerna står varmt, tryggt och säkert.

Att hyra förrådsutrymme

Oftast hyr du förrådsutrymme per kalendermånad, men många anläggningar erbjuder även kortare hyresperioder ibland också per dygn. En bra lösning när det inte är riktigt klart hur länge man behöver ha grejerna magasinerade. Anläggningarna håller i regel öppet alla dagar i veckan från tidig morgon till sen kväll men är vanligtvis låst på nätterna. Det är bara du själv som har tillgång till ditt förråd, det vill säga inte ens de anläggningsansvariga kan gå in i ditt förråd utan ditt medgivande.

För den som tillfälligtvis behöver förvara tunga möbler, en stor mängd kartonger och annat i samband med en flytt är self storage en mycket bra lösning eftersom den är flexibel och förhållandevis billig. Ofta kan man få plats med väldigt mycket på en ganska liten yta och det går ofta att få hjälp med att planera för hur stort utrymme man kommer att behöva, en del anläggningar har till och med detta som en nättjänst på sina webbsidor.

Förrådscontainer ett bra alternativ till förrådsmagasinering

Bor man inte i närheten av en self storage-anläggning kan containerhyra vara ett bra alternativ. Detta förutsätter dock att du har en plats att ställa containern på. Men ofta kan en säljare godkänna att en förrådscontainer ställs på tomten i väntan på inflyttningen, vilket innebär att ni i princip redan tagit dit bohaget och bara behöver bära in det när det är dags. En förvaringscontainer är i regel uppvärmd och isolerad, och man kan lugnt förvara sitt bohag i den även mitt i vintern. Vanligtvis finns belysning så att den är lättåtkomlig och praktisk dygnet runt. Förrådscontainrar är även försedda med rejäla, inbrottssäkra lås.

En annan stor fördel med en förrådscontainer är att du inte behöver frakta dina saker. Containeruthyraren kör containern till din adress där du fyller den, varpå containern körs till den nya adressen. Smidigt och praktiskt med frakt och förvaring i ett!

En kompetent och serviceinriktad flyttfirma.
9 Aug 2021