Flyttfirma - tips inför packningen

Här bjuder vi på några tips om hur du packar på ett så smart sätt som möjligt.

 

Markera flyttlådorna ordentligt. Använd etiketter och skriv på varje låda vilket innehåll den har och var de ska placeras i den nya bostaden. Om du inte vill skriva innehållet på lådorna så kan du i stället numrera lådorna och sedan skriva upp på en lapp som finns i de olika numrerade lådorna. Tänk på att markera lådorna på både lång och kortsidan, på det sättet kan du se etiketterna oavsett hur flyttpersonalen har placerat dem. Försök dessutom att använda lika stora flyttkartonger genomgående. Då blir det lättare att stapla dem på ett enkelt och ordnat sätt.

Samla viktiga dokument, saker med stort attraktionsvärde och värdefulla saker på ett ställe. Certifikat av olika slag, familjens pass, utländsk valuta, smycken med mera. Många väljer ofta at frakta dessa saker själva. Foton och gamla videofilmer, gåvor från älskade släktingar är annat som ofta har stort känslomässigt värde och bör tas om hand med extra försiktighet.

Packa det allra nödvändigaste på ett ställe. Tänk lite i samma banor som om du skulle göra en övernattning. Packa ner ombyte, sovkläder, tandborste och andra hygienartiklar, eventuella mediciner. Saker man ofta använder i köket, städartiklar, glöd- och ficklampor är annat som kan vara bra att snabbt ha till hands om man skulle behöva tillbringa en stund på det nya stället innan flytten är helt klar.

Dokumentera tekniken. Ta en bild på hur du har kopplat tv, video, diskmaskin och andra olika elektroniska apparater, då har du något att gå efter när du ska nyinstallera alltihop i ditt nya hem.

Använd svarta plastsäckar för att packa ner kläder som hänger på galgar i garderoben. Ett mycket bra sätt att spara tid på flytten. Tänk på att inte packa ner kläder som du inte längre använder. Tänk också på at använda alla dina väskor till packningen. På det sättet fraktar du mindre luft!

Glöm inte maten. Även om ni väljer att köpa lunch på pizzerian där ni bor så kan det vara bra att ha snacks och dricka tillgängligt. Att flytta tar på krafterna och det kan alltid behövas lite extra energi!

En kompetent och serviceinriktad flyttfirma.16 Mar 2018