Flytta hemifrån - så förbereder du första flytten

Att flytta hemifrån är det givetvis många unga som drömmer om. Bostadsmarknaden i Stockholm är relativt svår att ta sig in på så för vissa dröjer det aningen längre än de kanske skulle önska, eller så väljer man helt enkelt att ta ett jobb eller börja studera på annan ort för att inte längre behöva bo hos föräldrarna.

Somliga hittar lösningen i att dela bostad med andra, till exempel genom att hyra ett rum eller att dela en villa eller lägenhet med andra. Oavsett vilken variant som gäller för dig så är det viktigt att du är väl förberedd inför flytten för att den ska flyta på smidigt.

Tänk igenom vad du behöver

När du flyttar till en egen bostad kommer du att behöva en hel del saker som du säkert har tagit för självklara hemma hos föräldrarna. Möbler till ett sovrum har du säkert redan, men utrustning till kök och vardagsrum brukar behöva fyllas på.

Skriv en ordentlig lista över vad du behöver och planera om du ska köpa nytt eller om du hellre letar bland privatannonser och på loppis. Om du inte har plats för att förvara sakerna innan du flyttar kan du till exempel magasinera dina nya ägodelar innan själva flytten genomförs. Det gör det enkelt med logistiken eftersom allt kan plockas upp på ett och samma ställe och du kan ta tid på dig att hitta saker som du verkligen gillar istället för att panikhandla på något möbelvaruhus samma dag som flyttlasset går.

Packa i god tid

Se till att du börjar packa i god tid innan det är dags att flytta. Det är så lätt att tänka att det bara borde ta några få timmar att packa ihop allt, men om du vill att dina saker ska resa säkert i flyttbussen bör du planera ordentligt och packa noga.

Packa saker som hör till samma rum i gemensamma flyttlådor och märk upp dem ordentligt så att du vet vad som finns i vilken kartong. Det gör processen så mycket lättare även när du har kommit fram då du vet vilken flyttlåda som hör till vilket rum.

Överlasta inte lådorna och se till att slå in ömtåliga föremål ordentligt. Anlitar du oss som flyttfirma kan du få hjälp med packningen direkt eller så kan vi hyra ut eller sälja det material som du behöver för att packa allt ordentligt.

Adressändring och tjänster

Mitt i flytten är det lätt att man glömmer bort andra detaljer som är viktiga för att allt ska flyta på smidigt i det nya livet. Adressändring är viktig att göra så att din post kommer till den nya adressen efter flytten förstås. Att beställa tjänster såsom internetuppkoppling eller att sluta ett elavtal kan också behövas på den nya adressen. Kolla upp detta i god tid i förväg så att allt är igång dagen då du flyttar in.

Sist men inte minst, njut av ditt nya oberoende liv i din egen bostad!

En kompetent och serviceinriktad flyttfirma.25 Apr 2018